23 Ekim 2013 Çarşamba

Bayram hediyelikleri vol.2

Artık bayramda hediye etmek için diktiklerimin kalanını paylaşayım da yeni dikişlerime bakayım diyorum.
 
Aslında çok abartılacak waaww ne güzel olmuş denecek parçalar değiller ama benim gibi acemi bir dikiş sevdalısının elinden çıkan giyilebilir ender parçalar.
 
İtiraf ediyorum gerçekten dikişine özendiğim ender parçalar, kendime diksem özenmiyorum :)
 
Gelelim ilk fotoğrafımıza annecim kendisine etek dikmem için yeşil keten bir kumaş vermişti bana. Kumaşlarımın arasında bu eteğe çok uyan yeşil desenli bir parçam vardı bundan da üst dikeyim anneme dedim.
Ben eteği hafife aldım önce bluzları bitireyim eteğin nasılsa fazla işi yok sonra dikerim diyerek sona bıraktım. Dikebildim mi? Tabi ki HAYIR. Aksilik bu ya eteğe dar zamanda başladım ve o dar zamanda makinem ip toplamaya düzgün çalışmamaya başladı dikemeyince sinirlenip bıraktım bende.  
 
Sonuç anneme sadece bu bluzu dikebildim.
 
  


İkincisi ise ablamın (görümcem) bluzu. Ablam her bayram bize çorap hediye eder. Bende bu bayram ona bir şey dikeyim istedim. Yarasa kollu basit bir model. eee iş çok olunca modellerde basite kaçtım. Ama prova yapmadan dikeceğim zaman yarasa kol dikmek daha mantıklı geliyor bana diğer türlü olmama ihtimali daha yüksek. Kumaşta şifon olduğu için salaş salaş dursun istedim.

 
 
Askıda biraz yanları sarkık gibi görünüyor ama üzerinde böyle durmuyor daha düzgün.
 
Son olarak kardeşimin kumaşlarımın arasından "aaa çok güzelmiş" diyerek kaptığı üzerine göre kesip teyelleyip denediğimiz ve beğendiği, bayramda dikişini bitirmiş olarak götürdüğümde ise bu bana bol oldu diyerek anneme verdiği bluzumuz var. Ne yaparsın işte kardeş :) neyse ki annem beğendi ve ona gayet güzel oldu.
 

Bu işte bittiğine göre artık önümüzdeki dikişlere bakabiliriz. Bir sonraki postum sevgili dikiş ve diy blogu sahibesi sevdzhan Ali'nin burada benim için yayınlama inceliğini gösterdiği bilgilerden faydalanarak diktiğim yaka patı çalışması ile ilgili olacak. Bakalım ilk deneme nasıl olmuş :)
 
Sevgiler......
   





Bir süre önce URL değiştirmek gibi bir hata yaptım ve sanıyorum bundan mütevellit birçok arkadaşımın kumanda panelinde blogum görünmüyor. Eğer blogumu kumanda panelinizde görmek isterseniz aşağıdaki kısssacık işlemi yapmanızı reca edeceğim :). Şöyle; kumanda panelinizdeki EKLE sekmesini tıklayalım çıkan penceredeki ilgili kutucuğa http://byhandeerdede.blogspot.com/ adresini yapıştıralım ve İZLE sekmesini tıklayalım. İşte bu kadarcıııkk :) Bu sayede bende yayınlarımı kendi kendime değil sizlere yapmış olacağım. ;) Takip etmek isteyenleri beklerim. Şimdiden çoook çok teşekkürler......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder